No es fàcil trobar llibres il·lustrats que serveixin per petits i grans. Tot i que, darrerament, una nova tendència ha posat de moda llibres il·lustrats sobre personatges històrics que serveixen per a totes les edats i que són peces indispensables per a qualsevol biblioteca personal. Per això, fugint dels tòpics, Cómo se hace un museo és un d’aquest llibres que pot entusiasmar a qualsevol (sobretot ara que és Nadal i que la cultura, mal pesi alguns, ha sigut el motor per mantenir la salut mental de molts durant aquesta època de pandèmia que ens està tocant viure).
Els museus són un espai segur. I distret. I, sobretot, de coneixement. Per això, és bo recordar que la posada en marxa d’un museu o d’una exposició no està deixada a l’atzar. Nórdica Libros ha adaptat aquesta meravella dels historiadors d’art i comissaris Ondřej Chrobák i Martin Vaněk al castellà (no hi ha edició en català) que ha estat premiat a la Fira del Llibre de Bolonya.
Sabíeu que els museus com a tal son una invenció europea? I que un dels primers països fora d’Europa que va tenir un museu va ser la Índia, ja que la idea va arribar de la mà de la dominació britànica? O, seguint amb els britànics, que una de les galeries més visitades del món, la Galeria Nacional de Londres (1838) va tenir un inicis humils, ja que la seva fundació no va ser impulsada pels reis, sinó pel mateix govern britànic que, per començar, va comprar 38 quadres? Ai els britànics…!
Cultura general (i sobretot cultura!) per a totes les edats. Perquè, recordem-ho, La Cultura No Val Res!
Per Clara Cardona (@cosesdelaclara)
Deixa un comentari