L’amor no té per tots, ni ha tingut al llarg de la vida, el mateix significat que el que un mateix pot donar-li. Ha anat canviant amb el pas dels anys i ha trobat tant afèrrims defensors com a enormes detractors. Si en una cosa podem coincidir molts, és en com l’amor de cavallaria, aquell de les aventures del rei Artur i els seus cavallers, ha estat el que majoritàriament ha dibuixat el panorama amorós dels darrers segles. Però això no signifiqui que aquesta definició que ha arribat fins als nostres dies sigui la correcta, de fet, existeixen moltes visions crítiques al respecte que cada cop es van fent més presents davant de la descripció normativa.
Mireia Sallarès aprofundeix en la seva investigació sobre l’amor en els aspectes més hetèris d’aquest sentiment, però també en la seva aplicació pràctica i quotidiana, perquè hi ha moltes coses que formen part de l’amor, però que la definició del concepte ha deixat de banda. Per això Sallarès parla d’amor com a concepte deixalla. Concepte que de tant definir-lo i encapsular-lo ha resultat pervertit.
Així Sallarès ens presenta en aquesta investigació diferents aproximacions a l’amor, perquè l’amor es pot mostrar en moltes coses. I ens ho mostra en un context tant contrari com pot ser una zona en conflicte. L’artista ens endinsa a la guerra serbocroata i en com l’amor pot mostrar allí la seva cara i la seva creu. Moltes lluites es fan per “amor”. Ens explica, aprofundint en el concepte de propietat que conté l’amor capitalista actual. Per Sallarès és això, el que hem de destruir, la idea “d’amor propietat”, perquè l’amor, com la veritat és un concepte nòmada basat en la llibertat.
Troba’l a la xarxa de biblioteques.
Per @lupabv
Deixa un comentari